KBE Πορτοπαράθυρα u-PVC


Έτοιμα για να παρέχουν μέγιστες αποδόσεις και ορθή χρήση στους πελάτες.

Η εταιρία ΚΒΕ είναι μέλος του γερμανικού ομίλου PROFINE, του μεγαλύτερου παραγωγού συστημάτων για συνθετικά κουφώματα στο κόσμο.

Η ΚΒΕ ιδρύθηκε το 1980 και εξελίχθηκε σύντομα σε ένα από τους μεγαλύτερους παραγωγούς συνθετικού προφίλ στην Ευρώπη. Η κύρια παραγωγική μονάδα της εταιρίας με έδρα το Βερολίνο διαθέτει πέραν των 60 κάθετων γραμμών παραγωγής συνθετικού προφίλ και θεωρείται ως η πιο τεχνολογικά εξελιγμένη στην Ευρώπη. Η συνεχής επένδυση της ΚΒΕ στο τομέα της έρευνας και ανάπτυξης εγγυάται την προσαρμογή στις πιο αυστηρές απαιτήσεις της αγοράς και την υψηλότερη δυνατή ποιότητα υλικών. Απόδειξη, η συμμόρφωση της στις αυστηρότερες απαιτήσεις του ISO 9001 από το 1993 και ως μία από τις πρώτες εταιρίες του τομέα που το πέτυχαν.

Η γκάμα προϊόντων της ΚΒΕ περιλαμβάνει το κλασσικό σύστημα 58mm, τις πιο πρόσφατες σειρές του ΚΒΕ70 & ΚΒΕ 88 όπως και την τελευταία προσθήκη με το σύστημα ΚΒΕ76.

1. ΙΣΤΟΡΙΚΗ ΑΝΑΔΡΟΜΗ – ΣΥΓΧΡΟΝΕΣ ΤΑΣΕΙΣ

Στις αρχές της δεκαετίας το΄50 ξεκίνησε η παραγωγή προφίλ από PVC με εξέλαση, η οποία είχε οπλισμό αλουμινίου ή σιδήρου. Η ανακάλυψη αυτή βελτιώθηκε το 1965 όταν με την μέθοδο της co-extrusion παράχθηκαν προφίλ με μαλακά άκρα που δρούσαν ως στεγανωτικά. Η τεχνική δηλώθηκε σαν ευρεσιτεχνία αλλά σύντομα διαπιστώθηκε ότι η παραγωγή προφίλ με αυτόν τον τρόπο ήταν οικονομικά ασύμφορη.

Με συνεχείς βελτιώσεις και δοκιμές έφτασε στην μορφή που παράγεται σήμερα.

Στον κλάδο των κουφωμάτων ξεκίνησε τις τελευταίες δεκαετίες μια τεράστια προσπάθεια ώστε να εξυπηρετηθούν οι απαιτήσεις της σύγχρονης δόμησης και των νέων εφαρμογών. Μετά το 1970 παρουσιάστηκαν κουφώματα που οι προδιαγραφές τους πληρούσαν όλες τις απαιτήσεις του σύγχρονου ανθρώπου οι οποίες χωρίζονται σε τεχνικές και λειτουργικές απαιτήσεις.

2. Παραγωγή και Επεξεργασία της Πρώτης Ύλης (P.V.C)

2.1 Παραγωγή
H παραγωγή του PVC ξεκινάει με δύο κύρια συστατικά, το πετρέλαιο και το αλάτι. Από το πετρέλαιο με διάφορες χημικές διαδικασίες παράγεται το αιθυλένιο και από το αλάτι με ηλεκτρολυτικές διαδικασίες απομονώνεται το χλώριο. Το αιθυλένιο με το χλώριο ενώνονται στους 80οC σε ένα υλικό που ονομάζεται διχλοροαιθάνιο και στην συνέχεια δημιουργείται το βινυλοχλωρίδιο. Το βινυλοχλωρίδιο με την σειρά του πολυμερίζεται (πολλά μόρια ενώνονται μεταξύ τους σε αλυσίδα) και δημιουργείται το PVC.

2.2 Εφαρμογές
Το PVC σήμερα έχει ευρύτατη εφαρμογή. Το μεγαλύτερο μερίδιο κατέχει η οικοδομή και συγκεκριμένα η παραγωγή κουφωμάτων, επενδύσεων πατωμάτων και σωλήνων. Ενδεικτικά αναφέρουμε τα ποσοστά εφαρμογής PVC κουφωμάτων σε χώρες της Ευρώπης, Γερμανία 53,5%, Ισπανία 10,1&, Ιταλία 12,3%, Ιρλανδία 70,8%, Αγγλία 47,8%, Τσεχοσλοβακία 44,2% Ουγγαρία 53%, Ελλάδα 9,7%.

 

ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΚΟΥΦΩΜΑΤΩΝ

Τα μοντέρνα παράθυρα είναι πολύ αποδοτικά. Τις τελευταίες δεκαετίες τα προϊόντα έχουν εξελιχθεί σε τεράστιο βαθμό. Νέες απαιτήσεις σε σχέση με την προστασία του περιβάλλοντος και την εξοικονόμηση ενέργειας αλλά και σε σχέση με τις δυνατότητες διαμόρφωσης και σχεδιασμού. Σήμερα, όποιος χτίζει κάτι καινούργιο ή ανακαινίζει κάτι παλιό είναι σίγουρο ότι θα επωφεληθεί από αυτή την πρόοδο. Παραδοθείτε στον κόσμο των παραθύρων και ελάτε μαζί μας μια βόλτα στη σύγχρονη τεχνολογία παραθύρων.

ΠΛΕΟΝΕΚΤΗΜΑΤΑ

1. ΕΛΑΧΙΣΤΟ ΚΟΣΤΟΣ ΣΥΝΤΗΡΗΣΗΣ & ΜΑΚΡΟΖΩΙΑ
2. ΠΟΙΚΙΛΙΑ ΣΧΕΔΙΩΝ & ΧΡΩΜΑΤΩΝ
3. ΘΕΡΜΟΜΟΝΩΣΗ
4. ΗΧΟΜΟΝΩΣΗ
5. ΑΣΦΑΛΕΙΑ
6. ΣΕΒΑΣΜΟΣ ΣΤΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ
7. ΣΤΕΓΑΝΟΤΗΤΑ-ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ ΣΤΟΝ ΑΕΡΑ
8. ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΦΩΤΙΑ

Ο ΥΑΛΟΠΙΝΑΚΑΣ ΣΤΙΣ ΣΥΓΧΡΟΝΕΣ ΚΑΤΑΣΚΕΥΕΣ

Το γυαλί έχει πλέον εξελιχθεί σ'ενα πολυδιάστατο υλικό του κατασκευαστικού τομέα και είναι "το αγαπημένο" υλικό αρχιτεκτόνων, διακοσμητών και κατασκευών, όχι μόνο για την αισθητική του έλξη, αλλά και γιατί έρχεται να ικανοποιήσει σειρά απαιτήσεων που έχουν να κάνουν με την θερμοκρασιακή άνεση (χειμώνα - καλοκαίρι) , την ηχομείωση, την ασφάλεια και προστασία, την αισθητική κλπ. :

  • Ρυθμίζοντας το εισερχόμενο φυσικό φως και την εισερχόμενη ηλιακή ενέργεια, χάρις στις αντίστοιχες ιδιότητες του (solar control).
  • Μειώνοντας τις απώλειες ενέργειας και συμβάλλοντας στην προστασία του περιβάλλοντος, χάρις στα θερμομονωτικά του χαρακτηριστικά.
  • Παρέχοντας προστασία έναντι των ενοχλητικών θορύβων, κυρίως με τους υψηλής ακουστικής απόδοσης υαλοπίνακες.
  • Παρέχοντας ασφάλεια και προστασία έναντι κινδύνων τραυματισμού , κακόβουλων ενεργειών , πυροβόλων όπλων, πυρκαγιάς κλπ. , με την βοήθεια των ειδικών γυαλιών.
  • Βελτιώνοντας την εσωτερική διακόσμηση χάρις στα καινοτόμα προϊόντα και τις τεχνολογικές εφαρμογές.

ΕΙΔΗ ΥΑΛΟΠΙΝΑΚΩΝ

  • Laminated: Πολυστρωματικοί υαλοπίνακες με μεμβράνη PVB, οι οποίοι μπορούν να εμποδίσουν την μετάδοση μέχρι και 99,6% της υπεριώδης ακτινοβολίας.
  • Body tined: Έγχρωμοι υαλοπίνακες που μπορούν να φιλτράρουν τμήματα του ηλιακού φάσματος επιλεκτικά π.χ. Τα κίτρινα γυαλιά φιλτράρουν το ιώδες και το μπλε φως.
  • Low SF: Υαλοπίνακες με χαμηλό ηλιακό συντελεστή που μπορούν να μειώσουν τις θερμικές επιπτώσεις της ακτινοβολίας
  • Solar control: Υαλοπίνακες ελέγχου της ηλιακής ακτινοβολίας.
  • Low-E: Υαλοπίνακες χαμηλής θερμικής εκπομπής.

Τα Έργα μας